Taller de Màgia i Clown

Taller de magia y clown

 

Breus conceptes:

En aquest curs veurem una breu introducció al món de la màgia buscant sempre la comicitat sobre la base del clown. Un mag és un ser dotat de fantàstics poders que aconsegueix coses increïbles. En aquest curs investigarem el contrari: un ésser estúpid al qual li succeeixen coses increïbles. O un mag que aconsegueix l’objectiu màgic però amb final inesperat i còmic. Buscarem que la màgia ens sorprengui a nosaltres mateixos, sent víctimes dels nostres propis poders màgics. Trobant l’humor sense perdre per això, la sorpresa. Aquest és potser el gran desafiament de la màgia còmica.

També s’abordaran breus conceptes de la màgia teatral o màgia argumentada, és a dir trobar una justificació a aquest efecte màgic afegint un significat al que fem. La pregunta bàsica és la mateixa que en la vida mateixa: perquè fem el que fem? Per exemple si faig desaparèixer una ampolla potser és perquè soc un borratxo i ja me l’he begut tota però no vull que s’assabenti ningú!

S’aprendran rutines bàsiques de màgia i després es buscarà que els alumnes improvisin buscant en elles el punt clown.

Als qui està dirigit el taller:

Per a submergir-se en el món del clown i la màgia no és necessari cap requisit. Ni edat, ni experiència prèvia. El curs està obert a qualsevol persona que vulgui conèixer-se més i desenvolupar noves tècniques d’expressió a través de l’humor i algunes senzilles tècniques de màgia, bé sigui per a persones que treballen o no en l’àmbit artístic.

alumnos de magia y clown

 

Objectius i Continguts:

Realització de jocs que possibilitin el vincle i la confiança individual i grupal.

Cerca de personatges a través d’estímuls corporals i vocals.

Facilitar senzilles tècniques de creació i manipulació d’objectes quotidians creant jocs de màgia.

Estimular la capacitat creativa al servei de la presentació dels jocs màgics.

Espais teatrals. Posada en escena de petits números de màgia teatral.

Metodologia de treball:

Començarem la classe amb demostracions de jocs de màgia simples, donant un espai a la pràctica d’aquests.

Després seguirem amb exercicis i jocs teatrals que incorporin la creació de personatges, la improvisació i l’armat de petites presentacions, tant grupals com individuals.

Per a finalitzar la classe, els alumnes inventaran una presentació per a un dels trucs triats per ells mateixos, incorporant en la mateixa els exercicis i eines teatrals treballades en la segona etapa de la classe.

Condicions necessàries per a realitzar el taller:

Un espai adequat a la quantitat de participants, amb amplitud suficient per a córrer, saltar i jugar. És necessari, encara que no imprescindible, comptar amb dues potes o paravents a manera per a fer entrades i sortides a escena.